Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Τα πρόσωπα του ρατσισμού( ή όταν πέφτουν οι μάσκες)

Αυτή τη φορά είχα κατά νού να ανεβάσω μια ευχάριστη φώτο.Ομως με πρόλαβε η επικαιρότητα.Σ'αυτή τη χώρα δεν προλαβαίνεις να χαμογελάσεις ή να νοιώσεις πιο αισιόδοξα,κάτι θα γίνει και θα σου παγώσουν το χαμόγελο στα χείλη..
Οπως και η επόμενη ανάρτηση που θα ακολουθήσει την σημερινή,θάναι φορτισμένη γιατί θα πει βιωματικές αλήθειες..
Προς το παρόν όμως επικεντρώνομαι στη σημερινή,που είναιείδηση που αναδημοσιεύω και μεταφέρω:

ANT1 Internet

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Απέκλεισε άτομα με αναπηρία το ΤΕΙ Αθήνας

''Πρωτοφανής ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ της Αθήνας, με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 2009. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ελλείψει υποδομών το τμήμα δεν θα δεχθεί άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή είναι τυφλοί. Σε επικοινωνία, πάντως, του υπουργείου Παιδείας με τη διοίκηση του ΤΕΙ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα διευθετήθηκε και ότι θα εκδοθεί νέα διορθωτική ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο το 5% των θέσεων του τμήματος καλύπτονταν από τυφλούς και από άτομα με κινητικά προβλήματα (χρήση αναπηρικού αμαξιδίου).''


Δεν με εκπλήσσει η παραπάνω είδηση,με σοκάρει εν έτει 2009 και μάλιστα να προέρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης..Αντί να αποκατασταθεί η έλλειψη προσπελασιμότητας ώστε να μην αποκλείονται φοιτητές/φοιτήτριες με αναπηρία από την πρόσβαση και τη συμμετοχή τους στο Τ.Ε.Ι.,ή διοίκηση της σχολής προφασίζεται και επικαλείται τα υλικοτεχνικά εμπόδια σαν αιτία μη αποδοχής ατόμων με αναπηρία.
Πάντα ή σχεδόν πάντα νοιώθω πως οι κακοφτιαγμένες ράμπες,η χυδαιότητα με την οποία παρκάρουν στις ράμπες οι γενικότερες ελλείψεις στην προσπελασιμότητα,δηλώνουν την υποκρισία και όχι την αληθινή διάθεση για αποδοχή,επανένταξη και συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής.Γιατί και να θέλεις να μετέχεις,όταν σε εμποδίζουν να κινείσαι και να μετα-κινείσαι ελεύθερα, ΔΕΝ μπορείς να συμμετέχεις άρα αποκλείεσαι,είσαι αποκλεισμένος και παραμένεις στις παρυφές της κοινωνίας σχεδόν κατταδικασμένος σε roleness(απουσία ρόλων).

10 σχόλια:

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης είπε...

Μοιάζει με Λερναία Ύδρα, Φανή. Το βλέπουμε γύρω μας, υπάρχει και μέσα μας. Εξεπλάγην κι εγώ από την είδηση, αλλά προφανώς δε θα έπρεπε.

katerina είπε...

Δεν εκπλήσσομαι πια γλυκιά μου με τετοιες ειδήσεις ,μόνο που ντρέπομαι ,ντρέπομαι πολυ που σαν πολίτης μιας τριτοκοσμικής χώρας δεν φωνάζω ,που σαν εκπαιδευτικός δεν φωνάζω δυο φορές περισσότερο....Αυτή η ελληνική προχειρότητα και αδιαφορια διέπει τα πάντα.Δεν χρειάζεται ομως να απελπιζόμαστε γιατι αυτο περιμένουν απο μας ....Φοβούνται την ελπίδα ,να το θυμάσαι στα δύσκολα γλυκιά μου!
Καλό Σαββατοκύριακο να περάσεις κι αν ρίξει βροχούλα ο ήλιος θα ξαναφανεί ......

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Tην διάβασα και γω την είδηση και την έχω στη λίστα αναμονής του ΠΗΓΑΙΜΟΥ.
Με κάλυψες όμως εσύ .
Καλά αυτοί που έχουν την ευθύνη όχι της "Οικοδομής" αλλά της Εκπαίδευσης, δεν ντρέπονται; δεν σκέπτονται ;, δεν αισθάνονται; Τόσο άδειοι,ανίκανοι ,άχρηστοι και ανεύθυνοι είναι ;
Συγχίστηκα πάλι που να με πάρει.

Καλή σου μέρα κορίτσι μου.

http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Καλή σου μέρα Παναγιώτη

Οπως τόπες ακριβώς''Λερναία Υδρα'',και έχει πολλές και παντού βαθιές ρίζες..το θέμα,το ζητούμενο είναι πως και πότε όταν θα χάνεται το ένα κεφάλι της να μην ξαναφυτρώνει ξανά άλλο..

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

:)Καλό σαββατοκύριακο και σε σένα Κατερίνα μου,

Ξέρεις κάποιες φορές σε ακραίες και απαράδεκτες καταστάσεις η ελπίδα είναι λίγη,γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνειδητά σου κλέβουν τη ζωή σου,σε φυλακίζουν,σε περιχαρακώνουν και λες δε μπορεί δε γίνεται θέλω.θέλουμε και πρέπει να γίνει κάτι..
σε φιλώ

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Καλημέρα αγαπημένη Λυγερή,

Μα αυτό είναι το εξοργιστικό..να προέρχονται τέτοιες αποφάσεις από τον εκπαιδευτικό χώρο..
Οταν θέλησα να συνεχίσω το σχολείο μετά το ατύχημα μου,δε φαντάζεσαι τι φρικτές συμπεριφορές αντιμετώπισα από όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος,υπουργείο,επιθεώρηση μέσης εκπαίδευσης μα κυρίως από καθηγητές.Ολα τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους..γι'αυτό και πάντα υποστηρίζω ότι μια σχολή δε φτάνει για να γίνεις εκπαιδευτικός.Οι φωτισμένοι μου καθηγητές/τριες δε κάλυπ/ταν ούτε τα δάχτυλα του ενός χεριού.
σε φιλώ καλή μου Λυγερή.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Aχ αυτήν την συνήθεια να μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού "τις αξίες" την έχω και γω καλή μου ,και συνήθως δεν μου βγαίνουν τ' άτιμα. Κι αυτό το 'ελλειμμα, όπου και να κοιτάξω,είναι που με πληγώνει.....

Σε φιλώ και σε καληνυχτώ γλυκιά μου.

http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν να σου πω πως χαίρομαι που ήρθα εδώ σήμερα και βρήκα τρεις νέες αναρτήσεις σου. Περνούσα και δεν ήξερα τι συμβαίνει και δεν γράφεις. Αφού όμως όλα πήραν το δρόμο τους και θα είσαι εδώ, θα τα λέμε. Όσο για την είδηση που αναφέρεις, δεν με εκπλήσσει ούτε εμένα, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να βρουν λύση, έστω και αργά. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και πρέπει να τα στηλιτεύουμε με κάθε ευκαιρία.

Καλό Σαββατοκύριακο. Και πάλι χαίρομαι που "επέστρεψες"..

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Καλησπέρα Λυγερή μου
καλή εβδομάδα

Δυστυχώς τα ''μείον''και ''το ''έλλειμμα'''αξιών στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία ,και αυτό είναι απογοητευτικό.Το βλέπουμε και το εισπράτουμε καθημερινά γύρω μας το συναντάμε σε διάφορους χώρους ανθρώπους,και φορείς.

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Και γω χαίρομαι πολύ που ξανασυναντιόμαστε..Σε ευχαριστώ που περνούσες από δω.Ετυχαν έτσι οι καταστάσεις,που για αρκετούς μήνες ήμουν απούσα από το μπλογκ.Εύχομαι και θέλω να τα λέμε.
Πολλά είναι τα ''κακώς κείμενα''στην χώρα μας,σε σχέση με την ζωή και την ποιότητα της σε ότι αφορά τους πολίτες με αναπηρία.
Ναι,όπως λες θα τα λέμε,θα τα στηλιτεύουμε και ίσως κάποια στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας, και έστω και μέσα από δω συλλογικά πια να δημοσιοποιούμε τα απαράδεκτα που συμβαίνουν.
Καλή εβδομάδα εύχομαι και σε ευχαριστώ για την παρουσία σου.