Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία.

Οταν μιλάμε με πάθος η επιχειρήματα για τον Πολιτισμό, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις...
Οταν μιλάμε με πάθος και ένταση για την πολιτική και τις πολιτικές πρακτικές.
Πιστεύω πως όλα τα παραπάνω χάνουν την σημασία τους,αν στην καθημερινή μας ζωή δεν προσπαθούμε να εφαρμόσουμε σαν στάση ζωής το ενδιαφέρον μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνανθρώπων μας συμπολιτών μας.Και βέβαια ένα μέσον είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η αλληλουποστήριξη στον αγώνα τους.
Εν τη ενώσει η ισχύς.
Οι προνοιακοί χώροι εκπέμπουν S.O.S .Ας τους ακούσουμε.Και όποιος/α θελήσει ή μπορέσει ας κάνει γνωστή την αυριανή κινητοποίηση.
Ευχαριστώ την Λυγερή για το κάλεσμα.Αναδημοσιεύω από το blog tης ''Στον πηγαιμό για την Ιθάκη'' (http://lygeri.pblogs.gr/)



Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία
Ημερομηνία: 4 Μαρτίου 2009 Ώρα: Από τις 7 το πρωί και για όσο χρειαστεί Τόπος: έξω από το Υπουργείο Υγείας Τρόπος: Με αντίσκηνα, καρέκλες, φαγητό, μουσική, πανό, τηλεβόες και ό,τι άλλο σκεφτεί το κάθε σωματείο εργαζομένων, ο κάθε εργαζόμενος...
```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Η κατάσταση των προνοιακών δομών στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι πλέον ανεξέλεγκτη .Η μία Δομή μετά την άλλη κλείνει και τ' αντανακλαστικά της Κυβέρνησης σε νεκρό σημείο. Θεατές αυτής της πρωτόγνωρης για τα Ελληνικά δεδομένα κατάστασης είναι μια κοινωνία σε πλήρη σύγχιση από τον βομβαρδισμό των κακών ειδήσεων που δέχεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ,οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής .
Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δομές, εκ των οποίων άλλοι έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες, άλλοι απολύονται σταδιακά και άλλοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, αφού δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι,σε αθλία ψυχολογική κατάσταση,καταχρεωμένοι, δεν μπορούν να κάνουν τιποτ' άλλο από το να εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν άνθρωποι πλέον σε ανθρώπους.''

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To είδα και εγώ και το αναδημοσίευσα... νομίζω αξίζουν τον κόπο τέτοιες προσπάθειες...

Καλό βραδάκι

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Σε ευχαριστώ Οδοιπόρε μου.
Ναι έτσι πιστεύω και γω πως αξίζουν,όσο η ζωή και όσο το δικαίωμα στη ζωή και των ''άλλων'',ανθρώπων,που διεκδικούν τα αυτονόητα.
Ανοιξιάτικη καλησπέρα

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Το έχω ως Αρχή ,είναι θέμα χαραχτήρα να μην κάνω χρήση της φιλίας που μου προσφέρεται,και τίποτα να μην ζητώ ποτέ.
Αυτή τη φορά όμως συμβιβάστηκα με τον εαυτό μου σε μια κίνηση υπέρβασης από πλευράς μου ζήτησα από φίλους την σύμπραξή τους
Το θεώρησα τουλάχιστον υποχρέωσή μου να σε κάνω Εσένα κοινωνό αυτής της προσπάθειας.
Και όπως έγραψα και στον ΠΗΓΑΙΜΟ
"Γι αυτό στην μετώπη του απόψε είναι τα δικά σου Λόγια γραμμένα, πρώτης ποιότητας υλικά ,για να αντέξει στην μακρινή πορεία του προς την Ιθάκη .

Απόψε όχι εγώ! Τα παιδιά ,ξέρω τι σας λέω, ίσως κάποτε εξηγήσω, σας στέλνουν το πιο πηγαίο ευχαριστώ
μ' ένα πλατύ χαμόγελο .
Με πολύ αγάπη Καλή σου Νύχτα
http://ligery.pblogs.gr

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Πέρασα σήμερα το πρωί από εκεί, πηγαίνοντας στη δουλειά. Αρκετός κόσμος μαζεμένος και στη γωνία μια κλούβα με ένα φρουρό με το μπαζούκας ανά χείρας...έτοιμος, ποιος ξέρει για τι!
Τους κοροϊδεύουν καιρό...απλήρωτοι τόσους μήνες. Με έκτακτες επιχορηγήσεις οι πληρωμές, εκτός κρατικού προϋπολογισμού.
Πάλι καλά που ο Αβραμόπουλος είπε-προ ανασχηματισμού-πως έχει ολοκληρώσει το έργο του στο υπουργείο Υγείας...ότι κάγκελα ήταν να βάλει τα έβαλε!
Βοήθειά μας!

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Οι φίλοι Λυγερή μου είναι και για το μοίρασμα και για την αλληλοσυμπαράσταση.
Επειτα ο χώρος των μπλογκ,πέρα από τισ προσωπικές εκφράσεις ή πιστεύω του καθενός που μετέχει,είναι -όπως αποδεικνύεται και ένας χώρος δημοσιοποίησης που όταν χρειάζεται αποκτά-απ'ότι βλέπω χρακτήρα συλλογικότητας και υποστήριξης.
Οπότε μη νοιώθεις έτσι.Χαίρομαι που με -μας κάλεσες.Και να ξέρεις ,στη διάθεση σου θάμαι και όποια άλλη φορά...
Επίσης να σε ευχαριστήσω που με τίμησες βάζοντας το κείμενο μου στη μετώπη του Πηγαιμού,αν και δική σου ήταν η όλη προσπάθεια και εγρήγορση,εμείς απλά ακούσαμε το κάλεσμα σου.
Σε φιλώ

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Ακριβώς όπως τόπες τους κοροιδεύουν κόκκινο μπαλόνι.Το ίδιο μήπως δε γίνεται και εδώ στη Θεσσαλονίκη με το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του δήμου Θεσσαλονίκης?Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι/ες μήνες.
Ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα.
Και είναι τραγικό ένας τόσο βασικός τομέας,αυτός της υγείας να νοσεί να υστερεί...
Σε φιλώ